Aktion Verdensmål Toolbox

Som en integreret og central del af Aktion Verdensmål udviklingsforløbet vil de deltagende teams anvende en specialdesignet og gennemtestet toolbox i arbejdet med at designe deres undervisningsforløb. Toolboxen består af en række visuelle og håndtegnede arbejdsark i A3 format. Arbejdsarkene rammesætter, at de deltagende underviserteams kreativt og i fællesskab udvikler og planlægger deres undervisningsforløb. Arbejdsarkene guider teamsene igennem fire innovationsdidaktiske faser og kommer rundt om en lang række elementer, der styrker kvaliteten af elevforløbene. Arbejdsarkene fungerer på den måde både som tjeklister og didaktiske udviklingsredskaber, der understøtter, at teamet tager beslutninger og valg i forbindelse med designet af de projektbaserede elevforløb.

Toolboxen indeholder også arbejdsark, der understøtter feedback og sparring blandt deltagerne – samt evaluering og videreudvikling af forløbene. Arbejdsarkene vil kunne genanvendes i forbindelse med udvikling og forberedelse af nye elevforløb efterfølgende, og på den måde blive en forankret del af de deltagende teams praksis.

I kan læse mere om Aktion Verdensmål her. For inspiration til hvordan et Aktion Verdensmål forløb kan se ud, kan i læse om vores pilotforløb på Frederiksberg her. I kan også få inspiration fra undervisernes forløbsbeskrivelser, som i finder her.